Admin المدير العام للمنتدى
عدد الرسائل : 1023 العمر : 77 المزاج : في زحمة الكوابيس التي تطالعنا كل يوم اقول ** افوض امري الى الله ** السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 20/08/2007
بطاقة الشخصية مشرف: (2/2)
| موضوع: طريقة عمل اللحم المقدد ( تنشيف اللحم ) 2/9/2010, 16:31 | |
|
قطعه لحم م3 كيلو .نص كيلو حلبه مطحونه 4 رؤؤس ثوم.4 ملاعق كبيره فلفل اسود ملح للغرض الذى سوف اذكره فقط الطريقه ( لتتبيل اللحمه بها)..اولا تغسل قطعه اللحم بس لا تغالى فى الغسل مجرد شطف..ضعى قطعه اللحم على شبكة و نشفيها بفوطه نظيفه نشفى قطعه اللحم جيدا و غطيها بقطعه قماش اخرى جافه..و بعد ساعه هاتى ملح كتيييير و ابدئى دلكى قطعه اللحم بها جيد و رشى ملح كويس على كل الجهات...غطيها بحته تول... و حطى عليها اي ثقل مناسب سيبيها يوم... ستلاحظي انها بتنزل ميه لونها روز شويه صفيها .. هذه المرحله تستغرق يوم تانى يوم قومى بغسل قطعة اللحم .... و نشفيها كويس و غطيه وضعي عليه الثقل يوم اخر على شبكه يوم كمان....لا تخافوا من الروائح مش هتشموا اى روائح و لا هذه العمليه فيها اى حاجه تقرف او تضايق...بعد مرور اليوم حضري الحلبه بودرة وعليها التوم المطحون او المدقوق ناعم جدا و عليهم البابريكا و بس مش مطلوب و لا ملح و لا شطه و لا اى اضافات اعجنى المكونات بشويه ميه لحد ما تحسى ان المزيج يمكن ان تقدري تدهني به قطعة اللحم جبسوا اللحمه و تعالوا بعد التجبيس اعملوا خرم او فتحه فى اعلى القطعة و دخلوا فيها خيط قوي لكي تعلق القطعة فيه ]علق قطعة اللحم جنب الشباك فى المطبخ و بعد اسبوع تصبح جاهزه للاكل وصحتين .[/center] | |
|